JOSEP MIQUEL MINDAN,  director

Nascut a Igualada el 28 d’Octubre de 1983, inicià els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Igualada a l’edat de cinc anys. Romangué en aquest centre fins al 2001. En aquest període es formà com a guitarrista i percussionista a més de realitzar classes de solfeig, música de cambra, harmonia, contrapunt, anàlisi i formes. Alguns dels mestres amb qui treballà són Toni Pallarès, Marc Cabero, Concepció Ramió o David Murgades.
 
Posteriorment, realitzà una diplomatura com a mestre especialitzat en Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona. Absolgué aquests estudis el 2004. En l’assignatura de direcció coral treballà amb Poire Vallvé, obtenint la màxima qualificació en l’examen final. Fou en aquest punt de la seva formació on va decidir dedicar-se per complet a la direcció.
 
Paral•lelament als estudis de magisteri, participà en els cursos de direcció coral de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Entre d’altres fou alumne de Xavier Puig, Eva Martínez, Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Xavier Pastrana i Montserrat Roset. Els anys 2004 i 2005 participà en els cursos de direcció coral que impartí Alfred Cañamero a Sevilla i Granada. 
 
L’any 2004 entrà a estudiar a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). En aquest període treballà amb Mireia Barrera, Josep Vila i Joahn Duijck. Al llarg de les pràctiques corals pogué treballar amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. També completà la seva formació en aquesta institució educativa amb Masterclass de Pier Cao i Jordi Mora. En el concert de final de carrera dirigí una producció sinfònico-coral titulada Rèquiem de Rèquiems amb el Cor de Cambra Anton Bruckner de Barcelona. 
 
Els seus inicis en el món de la direcció orquestral es van produir l’any 2005 en participar en el Curs Internacional de Direcció d’Orquestra d’Igualada que impartí el mestre Antoni Ros Marbà. Així mateix, també participà en les edicions de 2007 i 2009, podent treballar amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. A més, l’any 2007 fou convidat a dirigir l’estrena mundial d’“Àngel perdut” de Carles Prat amb la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. També ha realitzat cursos de perfeccionament amb l’Orquestra Ciutat d’Elx, sota el mestratge de Manuel Hernández Silva (2012). 
 
L’any 2008 es traslladà a Viena per tal de realitzar els estudis de direcció orquestral al Wien Konservatorium Privat Univesität. En aquesta institució ha treballat molt intensament sota el mestratge de Georg Mark en direcció orquestral, David Aaronson en direcció d’òpera i Guido Mancusi en direcció coral. La seva passada experiència en el món coral el va portar a ser nomenat director de cor per a les produccions operístiques de la universitat (Le Nozze di Figaro, 2008; Die Zauber Flöte, 2009; Suor Angelica, 2010 i Dialogue des Carmelites, 2011). A més, ha realitzat tasques d’assistent del Professor Mancusi en produccions corals. Una altra tasca que cal remarcar del seu pas pel WKPU és l’estrena de nombroses peces d’estudiants de composició. Una d’elles portà a Josep Miquel Mindán, conjuntament amb el “Kons Percusions Ensemble” a la final del concurs Fidelo per a noves creacions musicals el Març del 2012 amb l’obra “Concerto for timpani and percussion ensemble” de Nejc Kuhar. Finalment, la clausura dels seus estudis a Viena es realitzà el 14 de Maig de 2012 amb un concert a la Radiokultur Haus de Viena amb l’orquestra Slowakisches Philarmonie on dirigí obres d’Alberto Ginastera i Johannes Brahms obtenint les màximes qualificacions. 
 
A banda de les seves activitats acadèmiques Josep Miquel Mindán ha acumulat una llarga experiència en multitud de formacions corals i orquestrals. Entre els cors dels quals ha sigut director titular trobem: Coral infantil els Verdums (2002-04), Cor de Noies EXAUDIO (2004-08), Coral d’Aulí (2004-06), Cor de l’EMMI (2005), Coral Juvenil Xalest (2006-08), Cor de Cambra Anton Bruckner de Barcelona (2006-08), AMDG Chor (2009-20012), Choram Publico (2010-2012). A més, cal destacar les assistències realitzades al Wiener Kammerchor i al Landes Jugend Chor Wien.
 
En el camp orquestral ha dirigit la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (2007 i 2013), l’Orquestra del WKPU (2008-12), l’Orquestra de Girona (2013), la Wiener Tonkustvereinigung (2013) i l’Orquestra Terres de Marca (2010-14), amb la qual hi manté una estreta relació professional des de la seva fundació.

Directors anteriors -->

 
 

Comparteix

Submit to FacebookSubmit to Twitter